måndag 18 juni 2012

Rabarberchutney

Nu när sommaren är här med alla sina grillkvällar tänkte jag göra en rabarberchutney som passar jätte bra till både kött och kyckling även supergod till grillad halloumiost. Häll upp chutneyn i en finare glasburk och ta med dig och ge som gå bort present  nästa gång du blir bjuden på gillfest, väldigt uppskattat =).

Ingredienser: 
500 g rabarber
5 dl socker
3/4 dl vatten
1,5 msk ättika
1,5 tsk riven färsk ingefära
1 stor rödlök
2 st klyftor vitlök
1 röd cilli
1 tsk sambal oelek ( Går att utesluta)
8 st torkade aprikoser
1.5 msk curry
2 tsk kanel
2 tsk salt

1. Skala och skär rabarbern i bitar ca 1 cm stora bitar. Hacka löken och vitlöken fint.
2. Koka rabarbern och löken i en stor kastrull med vattnet och ättikan i 10 min.
3. Lägg i övriga ingredienser och låt koka i ca 40 min. Glöm inte att röra ofta.
4. Häll chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förvara i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar